Annonce

Annonce

Portrætfoto af Michael Kjerkegaard

58-årige Michael Kjerkegaard, der dyrker naturpleje og praktiserer holistisk afgræsning, er ny forperson i Økologisk Landsforening. Foto: Uffe Bregendahl

Michael Kjerkegaard er ny forperson for Økologisk Landsforening

Ved lørdagens generalforsamling i Økologisk Landsforening blev Michael Kjerkegaard valgt som forperson. Han afløser Sten Dissing, der har varetaget posten, siden Louise Køster fratrådte tidligere på året.

Michael Kjerkegaard er ny forperson i Økologisk Landsforening. Den 58-årige naturplejer og kødproducent blev valgt uden modkandidater på årets generalforsamling.

Til daglig driver han landbruget Eskelyst i Vejle Ådal, hvor han praktiserer naturpleje og holistisk afgræsning med sine ca. 240 kødkvæg.

”Jeg har en vision om at forene vores brede medlemsskare, der omfatter virksomheder, forbrugere, køkkener og landmænd. Min ambition er at skabe et inkluderende og stærkt fællesskab, hvor alle bidrag bliver værdsat. Ved at fremme dialog, samarbejde og innovation ønsker jeg at styrke vores fælles indsats for at fremme liv på landet og økologisk livsstil på tværs af samfundet,” siger han om sin beslutning om at stille op.

MICHAEL KJERKEGAARD

  • Alder: 58 år.
  • Uddannelse: Landmand.
  • Arbejde: Har drevet gården Eskelyst i Vejle Ådal siden 1994.
  • Andre tillidsposter: Bestyrelsesmedlem og næstforperson for Økologisk Landsforening.
  • Næstforperson for Økologisk Landsforenings Kød- og naturgræsserudvalg.
  • Formand for Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning (HOPLA).
  • Medlem af EWIIs repræsentantskab i Vejle Kredsen
  • Hub Leader for den danske Hub HOLD, under Savory Institute

Skal føre ny strategi ud i livet

Han afløser konstitueret forperson Sten Dissing, der overtog stillingen, efter at Louise Køster trak sig i slutningen af januar.

En af Michael Kjerkegaards opgaver bliver at være med til at føre Økologisk Landsforenings nye strategi ud i livet. Strategien blev også præsenteret for generalforsamlingen tidligere i dag og bærer titlen ”Økologi – fordi vi kun har én planet”. Den skal danne ramme for foreningens arbejde frem mod 2030.

Strategien tager udgangspunkt i visionen om, at Økologisk Landsforening vil skabe en verden, der tænker og handler økologisk. Den skal skærpe foreningens profil, så den bliver en markant interesseorganisation for bæredygtig omstilling. Derudover er antallet af mærkesager skåret ned fra seks til tre: Sunde måltider, gode dyreliv og frugtbar jord, og så skal der hentes flere medlemmer til foreningen.

”I Økologisk Landsforening mener vi naturligvis, at økologien skal være normen fremfor en nicheproduktion. Derfor skal vi have fart i væksten i økologien igen. Det skal ske ved, at vi får en stærkere politisk stemme, gennem flere og stærkere partnerskaber og ved, at vi driver færre og større udviklingsprojekter end dem, vi har i dag. Vi glæder os til, at vi nu kan påbegynde implementering af strategien til gavn for medlemmer, hele det økologiske fællesskab og vores planet,” siger Michael Kjerkegaard.

Den nye strategi skal være med til at sikre, at 25 pct. af det danske fødevareforbrug og landbrugsareal er økologisk i 2030.

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk Landsforening frygter, at politikerne har glemt de små landbrug

Økologisk Landsforening har erfaret, at småskalalandbrugene er fraværende i den landbrugs- og veterinæraftale, som politikerne lige nu forhandler om. Stigende gebyrer og et kontrolsystem, der er udformet til storlandbrug, går ud over de små, mener foreningen.

26-04-2024 6 minutter Gårdbutikker & direkte salg,   Politik

Kritikere kalder det »en skandale«, at EU nu fjerner krav om småbiotoper i landbruget

For at imødekomme landmændenes protester rundt om i Europa har Europa-Parlamentet nu vedtaget at fjerne et krav, der skulle tilgodese dyr og planter på landbrugsarealerne.

26-04-2024 3 minutter EU,   Biodiversitet

CO2-afgiften lader til at virke

I 10 år havde de mest klimabelastende virksomheder i Danmark ikke sænket deres CO2-udledninger - lige indtil politikerne vedtog en afgift. Så faldt udledningen markant.

26-04-2024 3 minutter Klima,   Politik